Förra helgen besökte jag Mitt köks matmässa alltid lika trevligt på deras mässor, vikten att få prova saker som inte hunnit komma i handeln än är alltid trevlig, men även saker man ha sett förbi och fått en ny aha upplevelse för
Koka potatisen med skalet på. Lägg tantröra på 4 bitar pumpernickel och garnera med rödlök, rom och lägg en dillkvist överst. 1 pumpernickel, runt. 150 g kallrökt lax 1 ättiksgurka 2 potatisar 2 ägg, hårdkokta 0,5 kruka gräslök 0,5 dl crème fraiche 4 msk majonnäs 1 nypa salt 1 krm vitpeppar 1 pumpernickel, runt
Efter att köttet marinerats ska det stekas på hög värme tills det är genomfärdigt. Servera köttet på en bädd av grönsaker och servera tillsammans med mangosåsen
Förbered resterande ingredienser till salladen, lägg dem var för sig på ett fat. Lägg upp på ett fat med salladsblad, toppa med kött, resterande dressing och om du vill, extra nötter och koriander
Dom tackade vi ju så klart ja till, vi kände igen dom sedan vi varit på semesterresor i Bulgarien och ätit Sizzeling Plate några gånger, eller fräsande tallrik som det kan heta om man översätter det
Jag blir som de flesta andra sugen på lättare mat och gärna flera små kalla rätter. Lägg ut skivor av serranoskinka (eller annan lufttorkad) på en plåt
Jag hade lite ansjovis kvar (i frysen) sedan jag gjorde Rotfruksgratäng à la Jansson med Ägg & Ansjovis och det var lixom så där alldeles lagom mycket för att varken smaka för mycket eller för litet ansjovis i en gubbröra för en person
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.