1 Till
servering100 g smör, brynt 1 kruka dillGubbröra
Skär sillen i små bitar (se till att sillen har runnit av väl). Skala och finhacka löken. Skala och finhacka äggen. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt. Bryn smöret i en kastrull. Fröknäcke
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser förutom saltet i en bunke. Koka upp vatten och blanda med oljan. Häll ner i bunken och blanda allt till en jämn smet. Bred ut på ett bakplåtspapper. Lägg på ett bakplåtspapper. Kavla frösmeten tunn, endast ett par mm tjock. Dra bort det övre pappret. Strö över flingsaltet. Kavla lätt för att få saltet att fastna bättre. Lägg på en plåt. Grädda ca 45 minuter i ugnen på 150 grader. Låt svalna och bryt i bitar före servering. Servering
Lägg upp röran på knäckebitarna. Ringla över lite brynt smör. Garnera med dillkvistar. Glöm inte att matsortera skal från lök och ägg samt rester från dill och gräslök för en hållbar matlagning, och njut av din gubbröra på fröknäcke. /Köket-redaktionen
Servera gubbröranpå kavring eller knäckebröd, dekorera med dillvippor, tomat och lök. Ett tips på något gott som vi kan tycka passar på ett advenstkalas är gubbröra, eller gubbaröra som vi brukar säga
Midsommarafton närmar sig med stormsteg och jag har tillsammans med Klädesholmen Sill (läs mer här) tagit fram två recept påmatjessill som passar finfint till midsommarbuffén
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.