Gryta på nötkött och potatis går att hitta på många platser i Kina. Dela ca 500-600g högrev i bitar och blanchera dem. Hetta upp lite olja i botten på en gryta och stek sedan 2-3 msk chilibönsås ett slag och släng sedan i en eller flera av dessa. Koka upp och låt sedan koka på svag värme ca 2½ timmar
Hemligheten för att få till en riktigt bra chili är att hitta rätt chiliblandning. Högrev håller på att bli något av en favorit här hemma och det beror framförallt på att man kan göra mycket med det och allra bästa (förutom priset) är att det är väldigt enkelt
Ställ grytan påtillagningsenheten. Idag värmde jag mig med en höstgryta påhögrev i Crock Pot. Maten sköter ju sig själv i grytan medan man kan roa sig på annat håll
Gräddfil, cremefraiche eller smetana som har lite syra är gott till för att balansera upp hettan. Min klasskamrat Nick som är amerikan gjorde iordning för att tillaga sån här chili o vi andra höjde på ögonbrynen när det skulle va både choklad och kakao i grytan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.