Rör ned vattnet och häll smeten i en smord rund form täckt med en cirkel av bakplåtspapper i botten. Jag bjöd bland annat på en gammal klassiker som jag inte ätit på flera år, och även om jag kom ihåg den som god så blev jag överraskad över hur god den faktiskt är, herrgårdskakan
När jag var liten så var Sundbornglassen med smak av punsch och små bitar mörk choklad i den absolut den godaste glassen jag visste ,jag tror ännu hemglass har den kvar nu har jag gjort min egen variant av den i min nya glassmaskin receptet är beräknat på min glassmaskin som tar max 3,2 dl röra att frysa men har ni större maskin kan ni säkert gånga upp receptet. 2 msk Carlshamns flaggpunsch. Vispa äggulor och socker luftigt i en skål blanda sedan allt försiktigt inklusive punschen följ sedan instruktionerna på din glassmaskin min fick gå i ca 15 min
Sila upp i isfyllt glas och fyll sedan upp med gingerale. Avslutar med en bild som Mattias precis skickade från Höglekardalen där han och barnen är på barmarksläger
Lägg rikligt med isbitar i ett glas. Riv över lite muskot och servera gärna med sugrör. För variant med alkohol, tillsätt 5 cl mörk rom och eventuellt ett stänk av angostura
Blanda med äggvita och kakao. Tillsätt punschen. punsch. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, och smörj formen
Fortsätt med en klick vaniljtryffel. Punschtryffel. Avsluta med ytterligare en rundel. Koka upp grädden, rör ner hackad choklad, tillsätt punsch och smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.