a detta goda och lättlagade filmjölksbrödet med smak av anis och fänkål. Grovlimpa medanis och fänkål3 dl grahamsmjöl3 dl vetemjöl3 dl rågsikt1/2 dl linfrön1/2 solrosfrön2 tsk bakpulver2 tsk bikarbonat1 tsk salt1/2 msk anis1/2 msk fänkål5 dl filmjölk1 dl mörk sirapBlanda alla torra ingredienser i en stor skål (mortla brödkryddorna först). 1/2 msk anis. 1/2 msk fänkål
½ tsk hel anis. ½ tsk hel fänkål. Är Du osäker på hur mycket vetemjöl som Du ska ta så börja med 3 dl och öka på med 0,5 dl i taget tills degen är lagom go att knåda
Stöt anis och fänkål grovt i en mortel. Baka ut till fyra rundlar med 18 centimeter i diameter på en plåt med bakplåtspapper och nagga med gaffel. 5 msk anis, hel. 5 msk fänkålsfrö , hel
Strö på toppingen med ost och pizzakrydda som överst. Servera med en fräsch sallad. Hacka blomkålshuvudet i små bitar och mixa sedan till grumlig konsistens
Vispa 5 dl grädde och garnera med den och bären. Vispa ihop 4 äggvitor och 2 dl socker pösigt. Rör i 3 dl ricecrisp och bred ut på bakplåtspapper och grädda i 125 grader i 70 min
Blanda resten av gräddfilen med färskosten och bred på det på tårtan, på sidorna och uppe på. Blanda 3 dl gräddfil med majonnäsen, dela upp blandningen i tre skålar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.