Ingredienser Portioner. 4-6 Gnocchi 900 g potatis (gärna amandine, colomba eller melody) 2 ägg 1 tsk salt 3 - 4 dl vetemjöl (+ extra till utbakning) 2 msk smör (till stekning) 2 msk olja (till stekning) svartpeppar Brynt smör med salvia 1 kruka salvia 50 g smör Till servering ca 1 dl riven parmesanost Lägg till i inköpslistan
Nu har jag äntligen testat göra vanlig hederlig gnocchi, och resultatet blev väldigt bra. De fick en annan konsistens än de man köper i paket, aningen mjukare, men det var inget negativt
Idag har solen strålat ordentligt och jag har gått med t-shirt för första gången i år. Underbart. Man får en riktig förkänsla för vad komma skall… sommaren
Fast inte samtidigt. Hemmagjord gnocchi var inte alls svårt att göra. I och för sig så smakar det ju inte särskilt mycket bara sådär men tillsammans med bacon, purjolök och vad mer jag nu satte i så var det amazingly gott
Jag hörde på radion tidigare att våren officiellt är här. Underbart. De tjocka ytterkläderna har bytts ut mot skalkläder, det börjar lekas ute på gatan igen ( utan reflexvästar
Jag går i valet och kvalet om jag ska börja äta nyttigt igen. Ha ha, låter ju illa. Precis som om jag äter snabbmat varje dag och frossar i kakor och godis mellan målen
Favoriten av alla vegetariska recept måste nästan vara falafel. Ibland köper vi färdiga, frysta falafel och det kan vara bra att ha hemma i frysen, men inget slår att göra egna hemma
Hemmagjord rabarbersaft. God morgon. Idag ska jag och Felicia på presslunch på Vikinglines båt och prova deras barnmeny som Mikael Björklund tillsammans med några barn har satt ihop så det ser vi fram emot, hoppas att Felicia kommer att vara glad och nöjd under lunchen eller sova i sin vagn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.