Rensa lingonen, skölj dem i ett durkslag och låt dem rinna av. Blanda lingon, socker och stjärnanis i en bunke och rör om med träslev i skålen, tills sockret löst sig och bären saftar sig
Det är så smart och enkelt och det finns ingen ursäkt i världen att köpa smakfattig lingonsylt med massa stabiliseringsmedel och snusk när man kan göra själv på någon minut
Hemmagjord lingonsylt har aldrig varit någon favorit, hos vare sig mig eller maken, men denna variant var supergod (när vi växte upp var det oftast den rårördalingonsyltvarianten som erbjöds och den är lite för syrlig och besk för vår smak)
Rabarbersylt med kardemumma – ljuvlig smak av sommar Rårörd rabarbersaft Ingredienser Cirka 3 ½ liter 3 kg rabarber 4 citroner 3 liter kallt vatten 500 g (5,5 dl strösocker per liter avrunnen saft
Här kommer ett recept på en mycket enkel och god lingonsylt. =)Lingonsylt. Detta blir en ganska så lös lingonsylt, vill man ha den mera geleig så kan man låta lingonen koka i vattnet ca 10 minuter, tag kastrullen från spisen skumma av och häll därefter i sockret litet i taget och rör om tills sockret har löst sig
Rårörd rabarbersaft är nog den godaste saften. Perfekt om man har mycket rabarber och det hade Martins mamma som ringde i veckan och frågade om jag ville ha
Ingredienser Portioner. 11 dl 1 kg lingon (1 kg motsvarar ca 1 3/4 l) 2 dl vatten ca 500 g strösocker (500 g motsvarar ca 5 1/2 dl) Lägg till i inköpslistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.