Ingredienser Portioner. 1 liter 2 liter blåbär (à 0,5 kg) eller andra bär, t ex svarta vinbär, hallon eller jordgubbar 1 dl vatten 6 dl socker 1 krm natriumbensoat Lägg till i inköpslistan
Nu när färska lingon är så billigt i affären är det bara att passa på att göra egen sylt. Det går snabbt, blir gott och mycket roligare att äta något man själv tillagat
Receptet nedan är på en klassisk, ganska neutral lingonsylt där bären står i fokus. Köp hem lite grann och koka egen lingonsylt, om du bara visste så gott det är
Servera tillsammans med kokt potatis, gräddsås och en klick lingonsylt. Idag tänkte jag slå ett slag för den riktigt klassiska svenska husmanskosten - när den är som allra bäst
Jag satt och bläddrade bland lite gamla recept och hittade detta på en klassisk pannbiff. Detta är nog ett ganska klassiskt recept, men jag har experimenterat fram min version för att efterlikna det som min farmor en gång lagade
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Köttfärssås. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt
Detta är dock den jag kallar den klassiska med lök, morötter, lagerblad och kryddpeppar. Nu har det varit regn och rusk i flera dagar och då passar jag på att laga upp lite långkok, både hemma och på jobbet för att kunna frysa in
Ingredienser Portioner. 4 1/2 dl crème fraiche 1 dl majonnäs 1/2 dl bostongurka 1/2 dl chilisås salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kanske är jag inte så mycket för julen men när det kommer till att prova på att tillverka de klassiska maträtterna som följt med oss i generationer tänds ändå en liten stjärna på himlen fylld med hopp och andra lovord
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.