12 msk
mjölk, 3%Blanda havregryn, havremjöl, maizena, strösocker, salt och bakpulver i en stor bakbunke. Tärna smöret och tillsätt till mjölblandningen tillsammans med lite mjölk. Arbeta ihop till en jämn deg. Låt degen stå i 20 minuter så att havregrynen får svälla till lite. Forma degen till en rulle med diameter på ca 5,5 cm. Slå in degrullen i plastfolie eller bakplåtspapper. Lägg degen i kylen att vila minst en timme. Ta fram degen och låt den ligga i fem minuter i rumstemperatur. Skär i 1/2 cm skivor. De smular sönder lite men forma till dem till kex med händerna och lägg på bakplåtspapper med några cm mellanrum. Räkna att du får ut ca 33 stycken till två plåtar. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Grädda Digestivekexen i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Passa så de inte bränns. De ska få fin gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna på plåten. Förvara i lufttät burk. Kan också frysas in.
Det känns så gott att fyllt frysen med hembakat, lite av att man känner sig rik. Det här receptet är hämtat ur tidningen Hembakat, jag dubblade receptet då jag ändå tog mig för baket
Som nämnt tidigare bakade min mamma mycket bröd när jag var liten. Detta bröd är ett som jag alltid kommer att minnas, jag och mina systrar åt oftast frallorna med smör, ost och marmelad
Hemgjorda hamburgerbröd fixar du enkelt själv. Det är inte svårare än att baka ett gäng frallor och jag lovar att dina egna hamburgerbröd blir mycket godare än vilket märke som helst som du kan köpa i mataffären
25 gram jäst. 13 dl ljummet vatten, 37 grader, fingervarmt. 11 ägg. 11 tsk salt. 1ca 8 dl vetemjöl special, Manitoba, Tipo 00, ölandsvete eller liknande med hög glutenhaltRör ut jästen i fingervarmt vatten i en stor bunke
Har aldrig tänkt på att det ju går att baka egna digestivekex och då så att de också är både gluten- och laktosfria, men det är faktiskt hur enkelt som helst med mixer
Finns det ens bättre kex än digestivekex. ”DIGESTIVEKEX”. Hemmagjorda ”digestivekex”. Mjuka och smakrika fibriga kex som passar till allt från frukost, till afternoon tea eller lyxig ostbricka
Det är små digestivekex som jag på ovansidan brett på dulche de leche och sedan doppat undersidan i choklad och sedan hackat salta jordnötter och strött över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.