Hembakta Digestivekex
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 11 dl havremjöl
  • 10,75 dl maizena majsmjöl
  • 11 dl strösocker
  • 11/2 tsk salt
  • 11/2 tsk bakpulver
  • 1100 gram kallt smör
  • 12 msk mjölk, 3%Blanda havregryn, havremjöl, maizena, strösocker, salt och bakpulver i en stor bakbunke. Tärna smöret och tillsätt till mjölblandningen tillsammans med lite mjölk. Arbeta ihop till en jämn deg. Låt degen stå i 20 minuter så att havregrynen får svälla till lite. Forma degen till en rulle med diameter på ca 5,5 cm. Slå in degrullen i plastfolie eller bakplåtspapper. Lägg degen i kylen att vila minst en timme. Ta fram degen och låt den ligga i fem minuter i rumstemperatur. Skär i 1/2 cm skivor. De smular sönder lite men forma till dem till kex med händerna och lägg på bakplåtspapper med några cm mellanrum. Räkna att du får ut ca 33 stycken till två plåtar. Sätt ugnen på 175 grader varmluft. Grädda Digestivekexen i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Passa så de inte bränns. De ska få fin gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna på plåten. Förvara i lufttät burk. Kan också frysas in.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.