Bakning

Bakning

Formfranska

Formfranska

50 g jäst för matbröd eller söta degar 5 dl vatten 0,5 dl matolja 1 tsk salt 1 msk strösocker 13 dl (780 g) vetemjöl
Martins enkla havrekakor

Martins enkla havrekakor

Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram smöret och låt det bli mjukt eller lägg direkt i en bunke och mikra lite så smöret mjuknar men ej smälter
Semlor - Recept - Arla

Semlor - Recept - Arla

Gör så här. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till fingervärme. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig
Hembakta Digestivekex

Hembakta Digestivekex

3 dl havregryn. 11 dl havremjöl. 10,75 dl maizena majsmjöl. 11 dl strösocker. 11/2 tsk salt. 11/2 tsk bakpulver
Foccacia med rosmarin, fetaost och körsbärstomater

Foccacia med rosmarin, fetaost och körsbärstomater

Ingredienser 1 sats 2 satser 3 satser 4 satser 5 satser 6 satser 7 satser 8 satser 9 satser 10 satser 11 satser 12 satser 13 satser 14 satser 15 satser 16 satser 17 satser 18 satser 19 satser 20 satser Fyllning 1 odefinierad olivolja 1 odefinierad flingsalt 1 odefinierad körsbärstomater 1 st fetaost , tärnad 1 odefinierad rosmarin Grundrecept för degen 25 gram jäst , 1/2 paket färsk jäst 3 dl vatten , fingervarmt 0,5 dl olivolja 1 msk flingsalt 1,5 msk honung 7,5 dl vetemjöl Köp receptet
Västerbottenskaka

Västerbottenskaka

Kaka500 g vetemjöl 300 g smör 50 g mjölk 50 g florsocker 200 g västerbottensost, grovriven 1 ägg 4 g salt 5 g svartpeppar, malen chiliflakes, en nypa
Glutenfria pepparkakor

Glutenfria pepparkakor

Baka till jul. Glutenfria pepparkakor. 2 december, 2015 Matmamman Lämna en kommentar. Det här receptet har jag fått av en god vän som är glutenallergiker
Vinbärsrutor

Vinbärsrutor

6 ägg, ekologiska. 16 dl strösocker. 16 dl vetemjöl. 11,5 tsk bakpulver. 13-5 dl röda vinbär, frysta eller färska