Skala lökarna och lägg dem i ca 1 liter kokande vatten och förväll dem 2-4 minuter. Häll upp lökarna i ett durkslag och låt dem rinna av.
Lägg Milda flytande margarin i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.
När matfettet slutat bubbla – lägg i lökarna och stek dem gulbruna runt om. Passa dem noga och vänd dem så att de får en jämn färg. Salta och späd med vatten och efterstek under lock tills de känns mjuka.
Om man helsteker kyckling och fyller den med örter & vitlök så får man saftigt kött och smakrik sky. Finhacka – och nu pratar vi verkligen finhacka – lök, vitlök och örter
600 g små fina potatisarMilda flytande margarin1 tsk torkad timjan150 g ruccola4 biffarSalt och pepparMilda flytande margarin2 st röda lökar 1 burk Knorr brunsås
Häll på vatten och lägg i lök, morötter och enbär. 2 gula lökar. * Ugn 225 grader. **Ugn 175 grader. Dela citronen och stoppa ena halvan i halsgropen
I dag var det en sådan där dag då det fanns lite mer tid än vanligt över vilket brukar resultera i att det händer lite mer saker än vanligt runt omkring här hemma
Tillsätt BBQ-sås, lök och rikligt med. Helstekt fransyska. 1-2 gula lökar, grov hackade. Helgdag, en perfekt dag för långkok, låt köttet stå och gotta sig i ugnen medan du pysslar med annat
Rör ihop grädde, mjölk, riven vitlök, salt och peppar. Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Skala och riv potatisen på grovt. Häll i ägg och ost, smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och smör, lägg i potatisen, tryck till och forma till en stor kaka
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och pensla laxen med blandningen
Jag tog smaken gräslök/basilika. Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Så löd fredags middagen hos oss. Gott gott. Älskar såser av alla de slag. Emmis skrutt åt med god aptit, Tzatziki är en av hennes favorit saker att ”dippa” i
Vitlöksrostade sparris, fetaostbakade cocktailtomater, krispig sallad och en rödvinssky. Helstekt ryggbiff med en pepprig kant och hackade färska örter
Fräs undertiden finhackad schalottenlök tillsammans med savoykålen i några minuter i smör. Gör rödvinsskyn genom att fräsa lök och vitlök i lite smör i en kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.