Helstekt lök
Milda.se
Milda.se

Helstekt lök

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 0.5 tsk salt
  • 500 g små gula lökar
  • 1 dl vatten
  • 2 msk Milda Culinesse

Beskrivning

    Lägg lökarna i hett vatten så att skalet mjuknar.

    Skala lökarna och lägg dem i ca 1 liter kokande vatten och förväll dem 2-4 minuter. Häll upp lökarna i ett durkslag och låt dem rinna av.

    Lägg Milda flytande margarin i en kall stekpanna och ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget.

    När matfettet slutat bubbla – lägg i lökarna och stek dem gulbruna runt om. Passa dem noga och vänd dem så att de får en jämn färg. Salta och späd med vatten och efterstek under lock tills de känns mjuka.

    Servera till stekta kötträtter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.