Putsa och stek fläskfilén hel. Börja medfläskfilén. Fläskfilé. I söndags hade jag en riktig pluggdag med tjejerna och efter många timmars skrivande och läsande belönade vi oss med en riktigt smarrig middag och ett glas vin
Jag kom hem med min fläskfilé i en svart papperspåse med en prålig logga i guld och pappret runt filén var fäst med en blå etikett med ett emblem i guld som skrek Mannerström
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstektfläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Att fylla fläskfiléoch kyckling tycker jag är riktigt najs. Frästa sugarsnaps ochpotatisgratäng. Men om du skär med kniv igenom filén på längsen utifrån och in så kan det gå
B. j. u. d. e. r. p. å. n. a. g. o. f. s. t. m. l. i. h. ä. E. ö. v. b. y. k. R. c. H. M. ,. x. é. 4. 8. 0. G. 1. L. K. 2. S. 7. 5. 3. T. 6. P. /. (. ). O. V. C. D. A. s j. k g. d l
Salta och peppra. Ca 600 g fläskfilé. 1Salt och peppar. 11/2 dl ströbrödPutsa köttet och stek hela filén gyllenbrun runt om i smör. 1Lyft upp köttet och skär ett snitt längs med hela filén. 1Stek under tiden champinjonerna i lite extra smör i samma panna, salta och peppra. 1Fyll snitten i köttet med gorgonzolan, tryck ihop öppningen och surra ett steksnöre runt hela filén. 1Skala potatisen och dela på mitten. 1Pensla potatishalvorna med smält smör, salta och peppra och avsluta med att strö över ströbröd. 1Sätt på varmluftsugn, sänk värmen till 200 grader och sätt ner potatisen på nedersta falsen i ugnen. 1Lägg köttet i ett ugnsfast fat tillsammans med de stekta champinjonerna och ställ in mitt i ugnen på 200 grader i ca 15 min. 1Ta ut kött och potatis samtidigt och servera varmt tillsammans med en grön sallad
Den var dock den godaste jag ätit, perfekt mediumoch så mör att köttet bara faller sönder i gommen. Satsade på en rubbing av citron, vitlök och rosmarin, som syns på bilden är det en liten "grön" rubbing på ytan av köttet vilket fungerar som smakbärare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.