Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser. Rör i lingonsylt, sirap och yoghurt. Klicka i degen, i en smord och bröad form, rymd ca 1,5 liter
Jag visste inte riktigt hur jag skulle gå tillväga för att få till dem som jag ville ha dem och till råga på allt så var filodeg nästan omöjligt att köpa här i Helsingfors
-)Vi var duktiga i somras vid Kuluturen vid ån i Esbo och belönade oss nu med att kocka tillsammans på Helsingin kulinaarinen instituutti (Helsingfors kulinariska institut)
Idag finns det ett mycket större utbud av färdiglagad mat och halvfabrikat, än vad som fanns då, och lunchrestaurangerna, med både svensk och utländsk mat, är nu många fler
Dillkött är en sån där riktig klassiker, och som så många andra sådana som förr kanske var vardagsmat så tycker jag att det känns mer som lite lyxig helgmat i dagens stressade samhälle
Mina rösti fick jag åka till IKEA för att köpa, hittades inte någonstans i Helsingfors. Det finns vissa rätter som återkommer som favoriter varje år vid jul
Idag ser vi nog Wallenbergaren mer som en klassisk svensk husmanskost som är väldigt vanligt förekommande på våra svenska lunchrestauranger runtom i landet
Enkel Måndags-lunch På helgerna blir det ju en hel del finsnickrande med matlagningen. Det här är en god morotsstuvning, som funkar bra till korv, bacon, pannbiffar och annan mer vardagsbetonad mat
Det var ett tag sedan nu jag käkade thaicurry ute på restaurang. Sedan jag bytte jobb för ca två år sedan så har jag inte haft någon bra lunchrestaurang i närheten och jag har alltid känt mig ganska tveksam till sådana där små kioskthaiställen som finns utspridda lite överallt
De sålde hans såser på flygplatsen i Helsingfors så jag löpte ett par burkar där. Jag har ju fått hem en hel del zucchini som jag försöker hitta på lite olika saker med
Matlagning i Uppsala. Så var jag då hemma igen efter en intensiv mathelg i Uppsala. De senaste dagarna har varit fyllda av matlagning och fotografering inför öppnandet av en ny restaurang med bara bra råvaror
Vädret här i Helsingfors håller nog inte med mig på den punkten, men jag vägrar att ge upp. Eftersom vi började med efterrätten så kan lika gärna huvudrätten komma i mitten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.