Igår blev det flera olika sorters bröd bakade som jag sen frös in. Denna gång både ock faktiskt. Detta brödet har jag ju gjort flera gånger innan och är ett supergott bröd med frön eller nötter i
Låt brödet svalna på galler. Smula ner jästen i en bunke, strö över salt och klickai honung. Häll i resten av vattnet, mjölken och alla övrigaingredienser utom sesamfrön som ska vara tillutbakningen
Nu har viätitknäckebröd av mixade solrosfrön och utan bakpulver en längre tid, hela hösten egentligen, men så en dag kom jag på att det ju måste gå att använda mandelpulver istället
Rosta brödeti en brödrost eller på en stekpanna och du använder lite tjockare skivor av bondbröd. Dela de mogna tomaterna i stora bitar och mixa ned dem råa till en röra med hjälp av en mixer
Dessa "bröd" innehåller enbart majsgryn, salt och kummin, vilketinnebär att alla som har allergier mot mycket, eller allt som finnsi "vanligt" bröd kan äta detta helt smärtfritt (om man nu får ont i magen, kliar eller något)
Ett enkelt fluffigtbröd, någonstans mellan det där goda turkiska, vad det nu heter, och en fralla. Sedan provade jag mig fram, eftersom det inte fanns iSverige, men inte vet jag om det är såhär det bakas egentligen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.