Dillkött
GODATANKAR.COM
GODATANKAR.COM
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 10-12 portioner Kött
  • 1,5 kg nötstek eller högrev (det är kalv i originalreceptet men jag använder oftast nöt)
  • kokande vatten
  • 1 msk salt per liter kokande vatten
  • 3-4 lagerblad 1 msk hela kryddpepparkorn
  • 3 morötter, i stora bitar
  • 2 gula lökar, i klyftor
  • gärna dillstjälkar
  • 3 msk smör
  • 4-5 msk mjöl
  • 1 liter av buljongen från köttet ovan
  • 2-3 dl grädde
  • 2-3 äggulor 0,5-1 dl ättikstprit
  • 1-2 tsk socker
  • 1 dl hackad dill
  • salt och peppar

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.