En syrlig lemoncurd tillsammans med en krämig och god mascarponekräm, addera lite havresmul för crunch och några färska hallon för att ge desserten ännu godare smak
citronmelissLägg gelatinbladen i blöt. Lägg fröna och vaniljstången i en kastrull. Om du använder vaniljsocker istället så lägger du bara det i kastrullen
Elvispa äggvitorna hårt till ett fast skum med rena vispar. Häll i ättikspriten, och sockret lite i taget och vispa i minst tre minuter till en blank smet
Blanda med räkor, stenbitsrom, rödlök, dill, citronskal och -saft, salt och cayennepeppar. En riktig klassiker som säkerligen stod på menyn på många krogar under detta decennium
ett tips på en riktigt god husmanskost som gärna faller i glömska. Vårt mos innehåller smör, mjölk, salt, vitpeppar och den viktigaste kryddan av dem alla, aromat, går inte att äta mos utan denna goda kryddan
Densenastefilmatiseringen har under många år visats på nyårsdagen, i svensk tv. Jag har tappat räkningen på hur många gånger, som jag har sett filmen med Anthony Andrews i rollen, som Ivanhoe, men han är alltid lika snygg och stilig
Den här rätten har vi inte lagat på evigheter, men nu i helgen kände jag att nu var det dags. Det här är ju en underbart god, mustig och smakrik rätt som man faktiskt borde göra oftare
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Det var första gången jag gjorde den här klassikernmen definitivt inte sista. Årets första födelsedag skulle firas och åsikterna om vilken tårta som skulle avnjutas var självklart vitt skilda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.