Idag bjuder jag på helkyckling allt-i-ett igen. Det har varit en minst sagt tuff vecka där jag inte varit helt frisk och så två klasser med muntliga prov på det
När jag vände runt alla godsaker i långpannan i halvlek spred sig doften i hela köket. Det här är en väldigt basic kycklingrätt egentligen med allt i en och samma plåt och in i ugnen men att blanda ner chorizo blev en riktig smakhöjare
Börja med att tvätta kycklingdelarna, salta och peppra. Lös upp kycklingbuljongen i vattnet och tillsätt rivet skal från en citron och juicen från en halv citron
Hel kokt kycklingmed rotfrukter. Lägg rotsakerna tillsammans medkycklingen i en stor gryta. Servera den gärna med kokt potatis och en god gräddsås med gelé och en sallad
Riv skalet från hela citronen och tillsätt saften från halva citronen. Ta lite av smöret och gnid in kycklingen runtom och avsluta med flingsalt och mer svartpeppar
Vi grillar dock en hel del för att känna att det är sommar och att semesterm är på väg. Barnen tycker ibland att kycklingfilé lätt kan bli lite torrt och föredrar därför lårfilén istället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.