Blandar i tranbären och russin och häller upp granolan på burk. Jag hade en påse müsli hemma som inte ätits upp för att den var så ”höig” och tråkig så jag gjorde den lite roligare genom att rosta den med lite vatten, honung och olja samt tillsatte lite russin och tranbär
Detta är min favorit müsli som jag äter med chiapudding till frukost nästan varje dag. När müslin är klar och fått svalnat helt häller du upp den i en lufttät burk
Granola Musli. Nu för tiden kan det vara svårt att hitta den perfekta muslin. Därför så brukar jag göra min helt egen, för då kan man verkligen göra den precis som man vill
Hacka de större nötsorterna till önskad storlek. Det får gärna vara rätt stora bitar. Blanda med resten av fröerna och även kryddorna i en bunke, dock inte med den torkade frukten
Förvara granolan i burk med tättslutande lock i upp till 6 veckor. Sätt ugnen på 150°. Blanda vatten, olja, salt och honung i en liten skål och rör tills honung och salt löst sig
Granola med vanilj och äpple. Halloj på er allihop,. Det var riktigt kallt när jag skulle hem från jobbet tidigare idagl, vantar på inom kort känner jag
Här kommer mitt tips på müsli. Müsli är ju en sådan sak du kan ta lite vad du har hemma. Tillsätt ev russin, tranbär eller dadlar när müslin är helt kall
Mm, eget knäckebröd är så gott o ett måste. Det här behöver du till 3 plåtar. 50 gram jäst5 dl fingervarmt vatten1 tsk salt2 dl vetemjöl8 dl grovt rågmjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.