Detta är min favorit müsli som jag äter med chiapudding till frukost nästan varje dag. När müslin är klar och fått svalnat helt häller du upp den i en lufttät burk
Det är väldigt gott med granola, och denna är lite för god egentligen. Vi brukar också påtala att havregryn bör blötläggas, men det gör vi inte till muesli eller granola, det blir inte bra
Men nu har jag börjat skärpa mig på frukostfronten så har jag börjat äta yoghurt eller fil och då jag på mina olika arbetsplatser har gjort egenmüsli, men aldrig hemma så tyckte jag att det var dags
) Jo, det kan man ju tro att vi har tänkt, men det var faktiskt inte alls meningen att när vi nu äntligen tog vår "göra-egen-müsli-oskuld" skulle en müsliskandal sega upp på himlen
För någon vecka sedan så gjorde jag granola eller om man istället vill kalla det musli. -) Har ju gjort en sorts musli tidigare, men denna gång testade jag ett recept av Ulrika Davidsson
Gör din egenmüsli och gör den precis så nyttig och/eller god som du själv vill. Här kommer ett recept som ger en god och hyfsat nyttig basmüsli alla i familjen får blanda själv med det dem gillar
Jag har i helgen gjort god ganola/musli till maken. Han vill gärna variera sin frukost och ha något gott till mellanmål, gärna med mindre stärkelse och glutenfritt
Crunchy müsli – Granola. Tillsätt vätskan till müsliblandningen och rör om och klumpa ihop. Vill man ha russin tillsätter man 1 dl när müslin är färdig
Förvara sedan müslin i en burk med tättslutande lock. Nu i sommartider brukar frukosten spela en central roll då det äntligen finns tid att sitta ner tillsammans och njuta
Jag hade en påse müsli hemma som inte ätits upp för att den var så ”höig” och tråkig så jag gjorde den lite roligare genom att rosta den med lite vatten, honung och olja samt tillsatte lite russin och tranbär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.