Smula sedan granolan över en plåt som du ställer in i 150 grader varmluft cirka 15-20 minuter. Detta är min favorit müsli som jag äter med chiapudding till frukost nästan varje dag
Granola Musli. Nu för tiden kan det vara svårt att hitta den perfekta muslin. Därför så brukar jag göra min helt egen, för då kan man verkligen göra den precis som man vill
Förvara granolan i burk med tättslutande lock i upp till 6 veckor. Sätt ugnen på 150°. Blanda vatten, olja, salt och honung i en liten skål och rör tills honung och salt löst sig
Kokosflingor eller kokoschips. Saffrans granolan är min favorit hittills, i och för sig är saffran en av mina absoluta favoritkryddor så det kanske hjälper till
svamp, ost eller skinka, jättegott alltihop. Grönkålssoppa ellerkanske en omelett. Några tips på en lätt och god lunch och jag börjar med det som också fick inleda vår helg, en grönsakssoppa, men där broccolin är utbytt mot grönkål
Kalla det kasslergratäng eller kasslerlasagne - potejto, potato - vilket som så blir det gott. Varken grädde eller crême fraiche den här gången men med parmesan på toppen känns det inte alltför nyttigt
Jag tänkte dra till med ett recept som passar fint till alla frukostar här i höst, en riktigt god musli att slänga på kvargen, yoghurten eller vad det nu är du lägger i frukostskålen
Sju sorters kakor ansågs förr vara det minsta antalet kaksorter på ett kafferep och då var det antalet småkakor som avsågs, det vill säga utöver eventuella bullar, tårtor eller mjuka kakor, men när vi hade kaffekalas för en tid sedan bjöd jag bara på en bråkdel av det antalet kakor som förr ansågs vara god ton, tror ingen tog illa upp för det, och en av alla två sorterna jag bjöd på var dubbla havreflarn, eller du kanske säger knäckflarn, fyllda med chokladkräm, som den här månaden även är mitt bidrag till
Granola. Nu har jag i alla fall testat att göra granola och den är jättegod (man kan äta den med sked direkt från burken om man vill, även om det inte är att rekommendera eftersom man lätt äter alldeles för mycket)
Idag är det en bulldag. Känner för både vaniljbullar och krämbullar så då blandar jag. Vaniljbullar med marsankräm, 46 st50 g jäst150 g margarin5 dl mjölk1 tsk salt2 dl socker15-17 dl vetemjölFyllning
Så jag håller mig borta från makens granola. Här är recept på Granola/musli, gluten- och stärkelsefri. (inga mått, gå på känslan och vad- och hur mycket du vill ha i din granola), alla nötter och frön är ekologiska
Naturligtvis kan man ta andra torkade frukter eller bär såsom hackade aprikoser eller fikon. Blandar i tranbären och russin och häller upp granolan på burk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.