Müslin börjar ta slut. Dags för påfyllning. Denna gång lyxade jag till med torkade bananer. Egentligenäf jag inte förtjust i bananer, eller rättare sagt, skalet gör att ögonen kliar, inte så gott
Smula sedan granolan över en plåt som du ställer in i 150 grader varmluft cirka 15-20 minuter. Detta är min favorit müsli som jag äter med chiapudding till frukost nästan varje dag
Granola Musli. Nu för tiden kan det vara svårt att hitta den perfekta muslin. Därför så brukar jag göra min helt egen, för då kan man verkligen göra den precis som man vill
Förvara granolan i burk med tättslutande lock i upp till 6 veckor. Sätt ugnen på 150°. Blanda vatten, olja, salt och honung i en liten skål och rör tills honung och salt löst sig
Granola med vanilj och äpple. Halloj på er allihop,. Det var riktigt kallt när jag skulle hem från jobbet tidigare idagl, vantar på inom kort känner jag
Granola. Nu har jag i alla fall testat att göra granola och den är jättegod (man kan äta den med sked direkt från burken om man vill, även om det inte är att rekommendera eftersom man lätt äter alldeles för mycket)
Så jag håller mig borta från makens granola. Här är recept på Granola/musli, gluten- och stärkelsefri. (inga mått, gå på känslan och vad- och hur mycket du vill ha i din granola), alla nötter och frön är ekologiska
Blandar i tranbären och russin och häller upp granolan på burk. Jag hade en påse müsli hemma som inte ätits upp för att den var så ”höig” och tråkig så jag gjorde den lite roligare genom att rosta den med lite vatten, honung och olja samt tillsatte lite russin och tranbär
Det här är en vardagsräddare för mig och ett av mina favoritrecept. Nu har jag gjort det så många gånger att jag mest höftar ihop det, det blir bra ändå
Med tanke på alla recept på granola och müsli jag har här på bloggen är det kanske ingen nyhet att dessa livsmedel är bland det bästa jag vet, och en stor anledning till att jag ser fram emot frukosten varje morgon
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.