Man kan göra matlådor av överbliven julmat och frys in, och laga andra maträtter av julmaten, t ex schnitzel gjord på julskinka, eller varför inte göra en härligt gul saffranspannkaka på risgrynsgröten som blev över, recept på det hittar du HÄR
Smaka av med kryddor och socker. Om den tillagade julskinkan har griljering, skrapa bort den först. Skölj bönorna, skiva upp salladslök och tärna paprika och avocado
Skölj av köttet i kallt vatten och torka av det med hushållspapper. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Nu vänner ska jag berätta för er hur man griljerar en julskinka. I år valde vi att köpa en färdigkokt julskinka från scan, eftersom vi inte ska vara hemma i jul så kändes det inte lönt att koka en egen
Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten. Tillbehören kan man avancera efter smak, tid och vad man har hemma
Torka av köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
I med lite mjöl för att reda av den. Jag brukar använda mig av en tesil. en lagom stor bit julskinka1 gul lök1 stor vitlöksklyfta1 majsburk3 dl gräddegrillkryddatomatpurésalt och pepparmjölServera med pasta
Ett fantastiskt gott alternativ eller komplement till den klassiska julskinkan. Man tager vad man haver och denna gången blev det en kryddskinka på cirka 3 kg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.