Ca 60-70 st tsk. stora. Dagen före. Finfördela rumsvarm Sankt Agur i en liten bunke. Blanda ner creme fraigen och rör rätt kraftigt tills det blir en jämn smet
Jag gillar marmelader som känns lite brittiskt sträva och bitska på något vis. En av mina nya favoritmarmelader är den här lite beska och stingiga blodgrapefruktsmarmeladen med hackad ingefära i
Smaka av med honung, vinäger (beroende på hur bitsk och söt du vill ha din dressing). Denna sallad härstammar från julbordet på Långbro Värdshus, som jag avnjöt i sällskap av min familj och mina föräldrar söndagen den 22
Den skarpa löken förvandlas här till en krispig sötsyrlig kontrast till den annars bitska löksmaken. En mysig aktivitet att hålla på med dessa regniga sommardagar är att göra inläggningar
Eller ät en till frukost en regnig måndag när ni känner för att go lite crazy… Det är hur som helst nåt beroendeframkallande med den där härligt bitska bittermandelsmaken, som man får med hjälp av några droppar bittermandelarom
Här vart det lite Halloween-tema med dödskallar och fladdermöss. 550 gram vetemjöl 1 tsk bakpulver 1 tsk salt 200 gram smör, rumstempererat 500 gram strösocker 2 ägg 2 tsk vaniljpulver Lite mjölk eller vatten
Min son ska på kalas idag nämligen, med Halloween-tema. Matsedel vecka 45. Morrn, morrn där ute. Hoppas ni alla fick en riktigt härlig start på helgen igår
En varm soppa mättar bra och tinar upp själen när den bitska Stockholmskylan och höstmörkret (för att inte tala om vintern) gör tvärtom - sakta deformerar ens själ och tillstånd till en svart isbit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.