Först blev det kombinerad tentafest och födelsedagsfirande i torsdags, i fredags tog jag mig till Göteborg och gick på halloweenfest med ett härligt gäng bestående av ingenjörsstudenter och igår gick jag direkt från tåget till nästa fest
Jag fick i Naturalbox (septemberboxen) med en påse Cassavachips från Renée Volatire. Från det att jag kom innanför dörren tog det mig ungefärr 1 minuter innan jag slet upp påsen och provade
Toppa kesokvargen med hallonsylten och crunchet. Hacka några valnötter och mandlar, torrrosta på högvärme i en stekpanna (håll noga koll), sista minutrarna rosta även med någon msk havregryn och sista minuten några tsk kokosflingor
Jag har startat morgonen med müslibak. Crunchig, söt och god. Det godaste med müsli är ju frukbitarna som ofta är alldeles för få, russin brukar det finnas i överflöd, men det är ju de andra frukterna som är godast
Förvara sedan müslin i en burk med tättslutande lock. Nu i sommartider brukar frukosten spela en central roll då det äntligen finns tid att sitta ner tillsammans och njuta
Australian crunch är en kaka som brukade serveras som efterrätt i engelska skolor, tillsammans med knallgrön mintsmakande vaniljsås (mintcustard), kan inte bestämma mig för om jag tycker det låter gott eller inte
Innan servering då blandar du ihop frön, mjölk, kokosflingor med kokosolja och honung. Pressa ut saften från en jordgubbe (antingen får du ha låtit den tina när kakan varit inne i frysen eller så värmer du den lätt i kastrull/mikro och pressar ut med hjälp av en gaffel) och droppa sedan jordgubbssåsen över bitarna
Börja med att blanda alla ingredienserna till crunchen och ställ det åt sidan. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke och rör om ordentligt, gärna med en ballongvisp
Längtar redan frukost imorn och en skål grekisk yoghurt toppat med granolan. Kör tills allt blivit som en smuldeg med bitar och lägg över i en stor skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.