Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Tillsätt smöret och nyp ihop med fingertopparna till en smuldeg. Blanda med resten av ingredienserna. Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta ihop till en jämn deg
Strö över socker och kanel. Vispa ägg och socker. ca 10-12 rabarberstjälkarsmör till formen1/2 dl strösocker1 tsk kanel1 ägg1,5 dl strösocker1,5 dl vetemjöl1/2 tsk bakpulver1 påse mandelspån1 dl kokande vattenSkiva rabarberna och lägg i en smord form
1Skala och skiva äpplena i tunna klyftor och blanda med kanel och socker och lägg i en pajform. 1Blanda ihop alla ingredienserna till pajdegen till en smulig deg och smula över de skivade äpplena. 1Servera med vaniljsås, glass eller lättvispad grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.