Något som är mysigt att göra hemma på dagarna med Felicia är att baka och hon tycker att det är roligt att vara med i köket och hjälpa mamma från sin stol som jag har ställt vid köksbänken då
Pensla med ägg o toppa med pärlsocker. Gjorde bara en halvsats. Ca 20 bullar. 25 g jäst för söta degar2,5 dl mjölk100 g smör1 msk kardemumma½ dl socker1 nypa sal6-7 dl mjölTill fyllning50 g smör1 tsk vaniljsocker2 msk socker1 tsk kardemumma
Tillsätt, salt, socker, ägg och smör samt mjölet i omgångar medan degkroken jobbar. Gör under tiden fyllningen genom att blanda ihop alla ingredienserna och blanda även hallonen med florsocker och maizena
Tryck sen ett hål i varje bulle med fingret. Pensla bullarna med ägg och sprid över sockerblandningen. Smält smöret och tillsätt gräddmjölken, låt bli fingervarmt 37 grader
Söta goda bullar med syrliga goda hallon. Hallon är ju söta med men i bullar känns de mer syrliga. Smula jästen i en bunke och lös den med lite av mjölk/margarinet
Idag är det kanelbullens dag och jag bakade en sats bullar tillsammans med min dotter Ida igår. Rulla ihop degen och skär i delar och lägg ut på en plåt med bakplåtspapper
)Jag tänkte bjuda på ett recept på hallonbullar som jag gjorde till mitt kalas förra veckan. Hallonbullar150g smör5dl mjölk50g jäst för söta degar1dl socker½tsk saltca 14-15 dl vetemjölFyllning 200 gram smör blandas med vaniljpulver efter behag (sånt man kan köpa på liten glasburk = malda vaniljstänger)Färska hallon efter behagSmält smöret i en kastrull och tillsätt sedan mjölken och värm den till 37grader eller fingervarmt. Innan du gräddar i ugnen på 200grader penslar du med ägg och strör över pärlsocker
Gärna nybakade med ett glas mjölk. Man är ju medveten om att det är tillgjort och skapat när man läser, särskilt jag som är ganska skeptisk av mig, men inte i den utsträckning som beskrevs där
Vi läskar er först med en bild på den färdiga kakan. Men nu kör vi på med receptet. Börja med att blanda ihop socker och smör, eller snarare gegga ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.