Ett annat bra trick är att dra i ryggfenan, när du får den i handen är rödingen klar. 2 st rödingar. 2 st rödingar à 600–700 g salt smör Gurksalsa 1 st gurka 1 tsk salt 1 st citron det yttersta gula skalet finrivet 2 msk pressad citron 0
I dag var det en sådan där dag då det fanns lite mer tid än vanligt över vilket brukar resultera i att det händer lite mer saker än vanligt runt omkring här hemma
Röding blev det dagen till ära och sen hade pappa köpt med sig en tårta från Stigs. Den är verkligen suuuupergod och passar perfekt till röding men även till regnbåge eller lax
Så - sista blogginlägget i MAX blog award och det firas med en helyllesvensk middag i form av helstekt fläskfilé, potatisgratäng (bakad i mikron) och en pepparsås
Skala och riv potatisen på grovt. Häll i ägg och ost, smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och smör, lägg i potatisen, tryck till och forma till en stor kaka
Lägg laxen med skinnsidan ner på en plåt med bakplåtspapper eller i en ugnsform. Blanda olja, citronsaft, salt och peppar och pensla laxen med blandningen
Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Så löd fredags middagen hos oss. Gott gott. Älskar såser av alla de slag. Emmis skrutt åt med god aptit, Tzatziki är en av hennes favorit saker att ”dippa” i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.