Brukar inte ofta gå ordagrant på recept från kokböcker men den här gången gjorde jag det, nämligen helstekt blomkål med kapris, salvia, citronoch brynt smör från ”Myllymäki Grönsaker – Tillbehör & Garnityr”
Stek sedan potatis och hasselnötter i rejält med riktigt smör tills potatisen får fin färg. För extra smak på köttet, bryn köttet tillsammans med några skivade vitlöksklyftor i smöret
Vispa samtliga ingredienser med elvisp tills fluffigt. Det som blir över kan man ju rulla in i smörpapper, lägga in i frysen och använda senare till fisk eller kyckling
Smöra en ugnsform eller en stekplåt med högre kanter. Den var dock den godaste jag ätit, perfekt mediumoch så mör att köttet bara faller sönder i gommen
Servera den grillade rödingenmed grillade morötter, grillade citroner, lime aioli och dill. Grillad röding är enkelt och tacksamt då det är en fet fisk som tar åt sig av de goda grillsmakerna
Smör, salt och peppar. Smält smör i en emaljerad tjockbottnad gryta, bryn kycklingen på alla sidor. Kryddig helstekt kyckling med ugnsbakad blomkål medcitron/fetaost
Lägg i filéerna och stek i lite fett, antingen smör eller olja beroende på vad du föredrar. På menyn hade vi nypotatis, stekt röding, sommarsallad med jordgubbar och så en lätt dillsås medcitron, så gott
Ös över lingonsmöretoch servera med sallad. Lägg i en ugnssäker form och blanda med olja och salt. Koka kraftigt tills smöret börjar bli lätt brynt och dofta nötigt
Ös över lingonsmöretoch servera med sallad. Lägg i en ugnssäker form och blanda med olja och salt. Koka kraftigt tills smöret börjar bli lätt brynt och dofta nötigt
Innan servering, blanda alla primörer i en gryta och värm på försiktigt med lite smör • Smaka upp med salt och peppar, några droppar citronoch en massa plockad dill • Bryn resten av smöretoch slå det vid servering över fisken, garnera den med dillkvistar, salta och peppra • Dela citronen på hälften och skär bort lite av botten och toppen så att halvorna kan stå • Lägg dem med köttsidan ner i en het torr stekpanna och bryn tills de får en fin färg • Servera musselskyn till
Ös över lingonsmöretoch servera med sallad. Lägg i en ugnssäker form och blanda med olja och salt. Koka kraftigt tills smöret börjar bli lätt brynt och dofta nötigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.