1 svartpepparSå
här gör du Sätt ugnen på 150 grader. Skär köttet i centimetertjocka skivor, salta och peppra. Stek köttet 2 minuter på varje sida i en gjutjärnsstekpanna. Tvätta och skala grönsakerna, skär i 2-centimeterstora bitar. Dela potatisen på mitten. Dela svampen på mitten och stek med smör i en stekpanna. Skala och dela löken i 4 delar, lägg grönsaker, potatis, svamp och det stekta köttet i en ugnsform. Slå öl, kalvfond, timjan, tomater, socker, lagerblad och salt i ugnsformen. Baka i ugnen i 40-60 minuter. Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 10
Sjömansbiff är klassisk husmanskost som tilltalar de flesta. Jag gör en förenklad version av denna rätt och använder köttfärs istället, det blir en så kallad ”Dansk sjömansbiff”
Lite roligt att laga klassiskt på söndagarna, idag blev det sjömansbiff gjord på nötrulle. Låt Sjömansbiffen puttra på sakta värme med locket lite på glänt i ca 45 min
Ska vi inte fortsätta lite på chokladtemat. Jag bakade denna underbara chokladrulltårta och fyllde den med marshmallowfyllning - det blir en smak av varm choklad med grädde och marshmallow
Dock verkar det som att sjömansbiff inte görs så ofta längre, kanske har den fått ge plats för nya grytavarianter och det är ju i så fall synd, tycker vi
Nu börjar man märka att vintern snart är här. I vissa delar av landet har det redan kommit snö, men här i huvudstaden får vi nöja oss med frost, än så länge
Ingredienser Portioner. 6 500 g innanlår av nöt i tunna skivor 2 msk smör eller margarin 3 gula lökar 12 potatisar 1 1/2 tsk salt 2 krm grovmalen svartpeppar 1 msk socker 1 flaska öl (33 cl) 1 1/2 dl vatten eller 5 dl vatten och köttbuljongtärning (5 dl vatten med 1 köttbuljongtärning) 1 msk soja finhackad persilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.