Kött

Kött

  • 15 Recept
Kyckling med bambuskott

Kyckling med bambuskott

1 köttbuljongtärning. 3 vitlöksklyftor 1 köttbuljongtärning 2 msk kinesisk soja. Kyckling med bambuskott
Fläskfilé Africana

Fläskfilé Africana

Putsa fläskfilén och skiva i 2,5 cm skivor. Salta och peppra och bryn i smör på båda sidor. Lägg upp på ett fat och ställ åt sidan
Fläskfilé med svampsås och rostad potatis

Fläskfilé med svampsås och rostad potatis

Blötlägg Karl Johan-svampen i minst 30 minuter innan då gör såsen. Koka potatisen nästan klar. Lägg den på en plåt och tryck till den ordentligt så den krossas
Fläskfilé i rosa sås

Fläskfilé i rosa sås

Ta upp köttet ur pannan och fräs löken utan att den tar färg. Lägg ner kött och rosépeppar i såsen och låt allt puttra ca 5 minuter eller tills köttet är klart
Höstig sjömansbiff

Höstig sjömansbiff

Skär köttet i centimetertjocka skivor, salta och peppra. Stek köttet 2 minuter på varje sida i en gjutjärnsstekpanna. Skala och dela löken i 4 delar, lägg grönsaker, potatis, svamp och det stekta köttet i en ugnsform
Kalops med rotfrukter

Kalops med rotfrukter

Salta och bryn sedan köttbitarna, några i taget och lägg dem åt sidan. 1(Koloritsoja)Så här gör du Skär köttet i bitar. Tillsätt kryddorna, köttet, benen och vattnet och låt puttra under lock i cirka 75 minuter
Revben med vinbär och ingefära

Revben med vinbär och ingefära

Använd rikligt och gör det tills köttet är blankt och fint Man kan även grilla spjällen i ugn 225 grader
Kött i jättegod sås.

Kött i jättegod sås.

Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
Ugnsbakad högrev med feferonidressing

Ugnsbakad högrev med feferonidressing

Bind upp köttet med bindgarn, för att köttet ska få en jämnare tillagning. Blanda peppar, chiliflakes, spiskummin, flingsalt, rörsocker och riven vitlök, och gnid in i köttet