Blötlägg Karl Johan-svampen i minst 30 minuter innan då gör såsen. Koka potatisen nästan klar. Lägg den på en plåt och tryck till den ordentligt så den krossas
Ta upp köttet ur pannan och fräs löken utan att den tar färg. Lägg ner kött och rosépeppar i såsen och låt allt puttra ca 5 minuter eller tills köttet är klart
Skär köttet i centimetertjocka skivor, salta och peppra. Stek köttet 2 minuter på varje sida i en gjutjärnsstekpanna. Skala och dela löken i 4 delar, lägg grönsaker, potatis, svamp och det stekta köttet i en ugnsform
Salta och bryn sedan köttbitarna, några i taget och lägg dem åt sidan. 1(Koloritsoja)Så här gör du Skär köttet i bitar. Tillsätt kryddorna, köttet, benen och vattnet och låt puttra under lock i cirka 75 minuter
Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
Bind upp köttet med bindgarn, för att köttet ska få en jämnare tillagning. Blanda peppar, chiliflakes, spiskummin, flingsalt, rörsocker och riven vitlök, och gnid in i köttet