4-6 Gnocchi 900 g potatis (gärna amandine, colomba eller melody) 2 ägg 1 tsk salt 3 - 4 dl vetemjöl (+ extra till utbakning) 2 msk smör (till stekning) 2 msk olja (till stekning) svartpeppar Brynt smör medsalvia 1 kruka salvia 50 g smör Till servering ca 1 dl riven parmesanost Lägg till i inköpslistan
Såhär fixar du till grillad lammrostbiff med blomkål, brynt smör ochsalvia. Servera lammrostbiffen med grillad blomkål och häll det varma brynte smöret över blomkålen
Krydda med flingsalt och svartpeppar. Blanda i salvianoch låt den friteras i smöret någon minut. Världens enklaste och godaste pastarätt som man lagar på en kvart
Brukar inte ofta gå ordagrant på recept från kokböcker men den här gången gjorde jag det, nämligen helstekt blomkål med kapris, salvia, citron ochbrynt smör från ”Myllymäki Grönsaker – Tillbehör & Garnityr”
När smöret skiftar mot brunt är det dags att skeda det medsalviabladen över pastan. Ta ett par tag med svartpepparkvarnen över och toppa med flingsalt
De ska bli lätt brynta. På Bondens marknad köpte jag en bit fin, närproducerad högrev från Lövsta kött, och den förvandlades till den mest ljuvliga stek, som långsamt fick puttra tillsammans med lök, rotfrukter, och dadlar i rödvin, fond och kryddor
Servera den möra högreven uppskivad med den mustiga såsen, palsternavkspurén och parmachipsen. Lägg ut parmaskinkorna på en plåt med bakplåtspapper, lägg sedan över ett bakplpåtspapper en och en tung ex
Späd eventuellt med lite mer vatten. Fräs lök och vitlök. Lägg i kryddor och öl. 1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här. guacamole, pico de gallo etc 1,5 kg högrev
Vad som dock var med var ett brynt smör som jag droppade över köttet precis innan servering. En skomakarlåda skall enligt recept innehålla ryggbiff och serveras med potatismos, stekt sidfläsk och aromsmör och den rätt som jag idag bjuder på är alltså en förkokt högrevsbit även kallad Texas biff som sedan grillas och serveras med de klassiska tillbehören
Det bästa med introduktionen av denna sallad var att både mor och svärmor gjorde klart att de INTE tyckte om getost men jag kan säga att båda ändrade sig efter att ha smakat denna sallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.