Härlig höstgryta8-10 portca 1,3 kg högrev ca 1 kg grönsaker i bitar (morötter, kålrot, rotselleri, palsternacka)4-5 msk tomatpuré4 msk vetemjöl1 liter köttbuljong4-5 dl grädde (havregrädde för min del)10 korn svartpeppar5 korn kryddpeppar4-5 lagerblad10 hela vitlöksklyftorsalt och vitpepparSkär köttet i bitar (ca 3-4 cm) och bryn i smör eller olja i en stor gryta. ca 1,3 kg högrev ca
En högrevsgryta som fick koka hela dagen. Veckan som just har börjat ser jag både fram emot och inte. Det roliga är att jag ska börja plugga igen efter 7 års paus
Äter man högreven med timjanskryddat vitlökssmör så får man ett piggt och kryddigt tillbehör. Inte så konstigt att jag valde en fin bit högrev för en bråkdel av det priset
Oftast gjord på älg, men vid det här besöket blev det en söndagsstek på högrev. Hon hade fått tipset av en granne hemma i byn, han använde alltid högreven till stek
Högrev är en härlig råvara, men den behöver tid för att bli riktigt mör. 1 kg högrev - bind gärna upp eller be slaktaren näta köttet. 1 kg högrev - bind gärna upp eller be slaktaren näta köttet
1,6-2 kg högrev utan ben. 1,6-2 kg högrev utan ben salt svartpeppar. Värm ugnen till 125 grader. Krydda köttet, stick in en termometer och lägg det i en ugnsform
Lägg högreven i en stor ugnsform eller gryta som tål ugnsvärme. Dags att göra en nyare och fräschare rätt, tänkte jag, så Ica fick släppa ifrån sig högrev som jag stoppade in i ugnen i 5 timmar. 1 kg högrev. 1 kg högrev
1,5 kg högrev3 gula lökarnågra vitlöksklyftor2 lagerblad1-2 jalapeño - beroende på styrka1 -2 tsk spiskumminmånga drag på pepparkvarnensalt1-3 chilipulver 1-2 msk pimentón de la Vera (rökt paprikapulver)1-2 msk Worchestersås1 flaska mörkt öl100 gr mörk chokladGör så här. guacamole, pico de gallo etc 1,5 kg högrev
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.