Smält margarinet och tillsätt mjölken och värm den till 37 grader (fingervarmt). Smula jästen i en skål, häll över mjölken och rör tills jästen rört sig
Lös upp jästen i ljummet vatten och tillsätt. salt, kryddor (ev. stötta i mortel), havregryn, solrosfrön, linfrön, hackade valnötskärnor och grovt rågmjöl
Riktigt goda blev de här grova hälsobullarna, det intygar även maken. Jag äter drösvis med morötter. I år hade vi tur med morotsskörden, och fick riktigt mycket, och när den inte räcker till köper jag helst ekomorötter i affären
Var det någon som såg när jag var med i Hemmets veckotidning på sidan ”mitt bästa bröd”. (Jag vet, det är en tanttidning men men…) Det jag skulle komma fram till var i alla fall att jag nu har utvecklat det där receptet som jag skickade in
Koka upp 7 dl vatten, lägg i linfrö, vetekross och russin, låt allt koka i cirka 10 minuter. Häll i 1 liter kallt vatten och ½ dl olja, rör om och låt det svalna till 37 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.