Smält margarinet och tillsätt mjölken och värm den till 37 grader (fingervarmt). Smula jästen i en skål, häll över mjölken och rör tills jästen rört sig
Lös upp jästen i ljummet vatten och tillsätt. salt, kryddor (ev. stötta i mortel), havregryn, solrosfrön, linfrön, hackade valnötskärnor och grovt rågmjöl
Ett helt år har nu gått sedan vår lilla skrutta kom ut till oss. Älskade goa ungen fick en så fantastiskt fin tyllklänning med rosor av sin yngre faster i julklapp och den var såklart en given ettårskalasklänning
Populära inlägg. Helstekt entrecôte och Bearnaise sås. Att slå en egen ”Bea” är lättare än många tror och har du tillgång till egen torkad dragon och ekologiskt smör lär det båda smaka och göra
Mormor Elins musslor gjorde mormor ofta och fanns givetvis i den gamla receptboken. Mormors receptbok. Förra veckan var jag på besök hos min moster Bibi, mycket mysigt
Denna ärtsoppa fick jag av en gammal studiekompis, Elin. Mycket god och definitivt värd att testa. IngredienserMorötterPalsternackorGul lökBuljongtärningFrysta ärtorSalt & pepparGräddePotatisGör såhär1
Som ni kanske redan förstått så åker jag på jobbresor till Tyskland ibland. På en av dessa resor satt vi en kväll och åt grillat och med det serverades kraut
Idag var ett sådant tillfälle då min son Anthon gjorde farmor Elins tomteplättar till lunch. Farmor Elins tomteplättar4 port2 ägg1 1/2 dl socker 1 1/2 dl mjölk3 dl vetemjöl2 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsockerBlanda ihop ingredienserna och klicka ut med en matsked i stekpanna med smör
Tur nog så gick det mycket bättre i år då det var lillasyster Elins tur att konfirmeras. Förra året hörde min mans kusin Elisabeth av sig om en tårta till hennes son Oscar som skulle konfirmeras, dessvärre så lyckades maken bli magsjuk lagom tills det var dags att baka så tårtan fick tyvärr ställas in
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.