Den här grytan med tofu ochröd curry gör jag lite då och då, och godast blir den såklart om man har i extra mycket röd chili (helst både i grytanoch på toppen
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Gryta med röda linser, sötpotatis och saffran. Min mage är ju lite känslig mot bönor, men linser funkar finfint, och att ha det som bas i en krämig gryta tillsammans med rotfrukter och aubergine är så jädra gött
Bryn det på båda sidor i en stekpanna med smör och lägg över det i en gryta. Putsa och skiva köttet. Fräs bacon och purjolök tills baconet börjar få färg och lägg över i grytan
av grytan med cayennepeppar och salt. Få ingredienser men mycket smak är det i denna gryta. Servera med kokt, ugnsstekt eller pressad potatis och grönsaker
Denna kycklinggryta är enkel att göra, smakrik och väldigt god. Vill du ha grytan tjockare i konsistenten, strö i lite maizena, rör runt medan det puttrar
En het och fräsig karibisk gryta med curry och räkor från Jamaica. Vill du göra denna gryta vegetarisk funkar det utmärkt att byta ut räkorna mot potatis
Servera gärna med lite bröd. Jag gjorde i ordning en ”snabb-gryta” med kyckling och chorizo. Just kryddiga korvar som chorizo är himla bra att ha i grytor då grytan får smak av korven
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.