Förra året gjorde jag succén semla goeschiapudding – mmm såå gott. Ok – en semla är en semla, och jag älskar dom och äter vanliga semlor också, men om man som jag inte kan få nog av smaken är det fantastiskt att skapa något som man kan äta varje dag och som innehåller hälsosamma ingredienser, såsom bovete, mandlar och kryddor
De lyser som guld där bland mossa och ris, i grusvägkanter och under gran. Skogens guld. Man får en känsla av rikedom när man finner dem, en guldfeber som liksomspridersigi kroppen
Själv skulle jag vilja utnämna älgen tillSkogens guld. I helgen köpte jag hem en fin (ja, och dyr…) bit älgstek som jag gjorde tjälknul av och som serverades tillmiddagikväll
Augusti betyder tid för kräftskiva. Och kräftskiva betyder i de flesta fall också Västerbottenostpaj. Igår hade vi räkfrossa på möhippan för en av mina bästa vänner, och då lagade jag den här Västerbottenostpajen i cheesecakeformat, som jag verkligen tycker ni ska göra till kommande kräftskivor - så himlasmarrig
När det blir sommar och lite varmare får vi här i köket plötsligt en mycket slappare inställningtillmiddagsplanering och allt vad framförhållning heter
Vispa ner i den ena bunken med äggvita, häll i en form och ställ i frysen. Lingonsorbet. Smält den mörka chokladen i vattenbad, ta ur skålen och ställ åt sidanVispa smör och socker och farinpösigtVispa ner ägget
Nu är den färggranna hösten här och med den så mycket god svamp i skogarna. Själv gillar jag att plocka svamp eller rättare sagt kantareller… för det är den svamp jag kan
Solig och regnig torsdag. Jag och brorsan hann precis ta en kort tur på stan, när himlen öppnade sig. Dagens matinspiration kommer från fiskens underbara värld - fiskgratäng med tacosmak
För ett par dagar sedan fyllde min pappa år och då hade jag lovat att göra smörgårtårta. Jag är kass på att göra finavanliga tårtor, men smörgåstårtor har jag gjort en hel del på beställning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.