Häll blåbärspurén i en skål och blanda ner vegegel/gelatinet. Jag kollade för säkerhets skull om tjejen som är nötallergiker tål frön (vissa nötallergiker är även känsliga mot frön) och det gjorde hon så jag började skissa lite på ett recept jag velat prova ett tag, nämligen en citroncheesecake
GUL FISKGRYTA MED LAX, TORSK OCH RÄKOR. En jättegod och smakrik fiskgryta fick bli helgens middag. Grytan blir matig och mättande med lax, torsk och räkor och passar perfekt att bjuda vännerna på
Fördela blåbärsfyllningen i formen och jämna till ytan. Koka upp rikligt med vatten och salta. Mixa alla ingredienser till fyllningen, förutom blåbär, till en jämn smet
Nämnde jag att jag har snöat in på gul curry. Och vill man kan man ju alltid byta ut currypastan mot en annan färg, röd är gott och vad jag vet finns det grön (som ska vara starkare) oc hsedan en massa specialvarianter
FRÅN 6 månader. Den här smoothien är verkligen en av våra favoriter här hemma. Dricker man inte upp hela kan man passa på att frysa in i iskuber, perfekt att ha på fil eller yoghurt också för att få lite god smak 6 månader
Rör om då och då. Lägg smulorna i en bunke och rör ned det smälta smöret. Vispa mascarpone och crème fraiche till en fast och slät blandning i en bunke
Dela äggen i guloroch vitor. Blanda nötter, socker, vetemjöl och lakrits i en bunke. Blanda äggulor, färskost, crème fraiche, socker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet
4 4 port bulgur eller annat gryn (gärna fullkorn) 340 g majskorn 1 kruka mynta 1 vitlöksklyfta salt och peppar 4 port laxfilé (à 140 g) 1/2 msk olivolja 1/2 påse salladslök (à 125 g) 4 tomater Lägg till i inköpslistan
En repris på jordgubbsremmarna jag gjorde för ett tag sedan men denna gång med mynta ochblåbär. Igen från ett recept av Meg och bloggen "My whole food romance"
Här kommer ett ljuvligt gult recept, perfekt för mörka, kalla höst- och vinterkvällar. Just nu smattrar i alla fall regnet mot fönsterrutan, snön kryper raskt undan och lämnar mer och mer mörk mark bar
kallrökt lax, tunt skivad gulbetaoch dillvippor. se Denna cheesecake fick vara med på senaste tjejträffen, och visst gjorde Madelene och Frida ett fint jobb med dekorationen
Gul curry består ju till större delen av gurkmeja, det är därifrån den får sin färg, men jag tillsätter ändå extra gurkmeja i min curry - för det är så gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.