F. ö. r. v. a. j. e. å. s. o. m. g. k. d. t. n. y. l. M. i. ä. D. f. h. c. p. b. u. x. ,. G. 1. 5. 2. /. (. ). 4. 0. S. R. K. T. H. °. C. P. L. I. -. 3. A. V. s t. d l
Klassiska semlor. 2016-01-24, 12. 02. Gillar ni semlor. Det gör jag. Nu är det snart dags för fettisdagen, närmare bestämt den 9 februari och vad passar då bättre än en hemmagjord semla
Smula jästen i en bunke. Smält matfettet och tillsätt mjölken och värm till fingervarmt, 37 grader. Häll lite av degvätskan över jästen och rör tills den löst sig
Fluffiga bullar som du lyckas med varje gång, krämig grädde och den klassiska mandelmassefyllningen. Jag älskar verkligen alla spännande varianter, men till syvende och sist tycker jag ändå att den klassiska semlan vinner
Hennes favorit är de rent klassiska köttbullarna (se grundreceptet nedan) med pasta till, medan min favorit är nötfärsbullar med spiskummin som man serverar med chilihet tomatsalsa och Ellen är lite extra förtjust i köttbullar på ren fläskfärs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.