12-14 dl vetemjöl. Grädda bullarna mitt i ugnen i 7-9 minuter. Lucia är här och jag hann varken se luciatåget på jobbet eller på TVn i morse, hade bestämt mig för att baka dessa bullar idag men inte heller det kommer att ske
Baka onsdag - skär torsdag. Den här kakan har jag haft i min receptgömma sedan 80-talet, och det är väl egentligen ingen påskkaka, men namnet gör att den är lite passande i påsktid. Bred ut i en långpanna som är 35 x 20 cm och grädda i 175 grader i ca 15-20 minuter. Till glasyren blandas allt utom smöret i en kastrull, koka till det tjocknar, det tar ca 10-15 minuter
0,5-1 g saffran. Häll smeten i 10-15 muffinsformar (beroende på storlek) och grädda dem mitt i ugnen i 180 grader (jag använder varmluftsugn) i ca 15-20 minuter. 0,5-1 g saffran
Det här receptet hittade jag i Ica's Buffétidning och den låter hur smarrig som helst, dessutom är det så pass snygg att den passar fint både som jul- och nyårsdessert
Stek kikärtorna i rikligt med olja på stark värme i ca 3-5 minuter. Ofta när man har främmande eller ska ha lite mys så åker en massa onödiga tilltugg fram på bordet, därför ville jag testa något nytt och framför allt nyttigt =)
Rör ner K-special och låt sedan smeten svalna något. Klä en plåt eller liten fyrkantig skål med aluminiumfolie och häll chokladen i ett jämt lager, ca 1,5-2 cm tjockt. 8 dl K-special. Smält allt utom blockchoklad och K-special i en kastrull2. 36-40 st. 8 dl K-special. 36-40 st
Hyvlad wb-ost. ½ dl finriven parmesanost eller finriven WB-ostsalt & peppar. 2 dl creme fraiche2 tsk pressad citronsaft1 vitlöksklyfta2 sardeller½ dl finriven parmesanost eller finriven WB-ostsalt & peppar. Sätt ugnen på 70 grader, en termometer i den tjockaste delen av filén och grilla tills den står på ca 70 grader, 1-1
(om det är hög kakaohalt kan smeten vilja skära sig, rör då i 1-2 msk creme fraiche). Fick två recept på julgodis av en kollega, hon och hennes familj försöker undvika att använda socker
Jag hann också med härlig lunch med ex-kollega på Kungsholmen innan jag var tillbaka på kontoret. Och är ni sugna på nya promenadstråk till helgen tipsar jag er om mitt senaste inlägg på Hammarby Sjöstads-bloggen
Hittade ett recept på en snabb och (förhoppningsvis) god glögg. Roligt att göra egen glögg och bjuda på, dessutom ser den så fräsch och fin ut att ha på bordet
Känn med en sticka om potatisen är mjuk - då är frestelsen klar. 4-6 portioner. Lägg på en klick smör och grädda i ugnen i 175 grader i ca 25- 30 min. 4-6 portioner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.