Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst godakycklinggryta
Till en början var jag lite orolig för att biffarna skulle bli mer som plättar än biffar, eftersom smeten var ganska lös innan jag tillsatte morötterna, men den oron visade sig vara obefogad för biffarna blev kanonbra
Ringla över god sallad. Jag hittade ruccolasallad från Hornudden, Ramslök från Gotland, ekologisk avokado, solrosskott och svenska körsbärstomater på ICA
Men denna gång gick det riktigt bra, och jag har nyss tryckt i mig en nybakt grovt tekaka här. Till saken hör att de här hamburgerbröden brukar användas som tekakor också, och vi hade dom som utflyktsmackor förra helgen och det var då jag fick upp ögonen för dom, godaste mackorna på länge
Tycker man att gröt är tråkigt så kan man blanda i hackade äpplen med kanel under kokning så smakar det som äppelpaj, toppa med massor av goda bär och frön, testa klicka i jordnötssmör så får du en nyttig ochbra fettkälla också eller testa toppa med var du nu tycker är gott
För cirka ett och ett halvt år sedan testade jag att göra en raw food detox. Jag hade huvudvärk och kände mig orkeslös, men på fjärde dagen så vände allt
Fänkål hör inte till de vanligaste ingredienserna här hemma hos oss men ihop med pesto var den här såsen grymtgodoch det fina med rödspättan är att den lagar sig själv i ugnen
Kvällens middag var nästan lite för god för en tisdag. (Jag har fryst in det som blev över i en rulle och hoppas att den ska överleva till nästa köttbit
Det här goda receptet hittade jag på Lisas godbitar. Kycklinggryta med bacon och trattkantareller. Skär kycklingen i rejäla bitar och stek precis klara och lägg åt sidan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.