En helt fantastiskt god ugnsbakad torsk i sås medingefära, gurkmeja, vitlök och örter. Finhacka vitlök, ingefäraochgurkmejaoch blanda med kokosmjölken och vattnet så att det blir en jämn sås runt fisken
Jag har lite svårt att slänga ätbar mat så jag tog ut det som fanns och tillsammans med en sista tinad kycklingfilé, en burk krossade tomater, några torkade örter och det sista ur burken med creme fraiche blev det denna makalöst godakycklinggryta
Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar. Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd
smaka av med salt. Verkligen en SUUPERGOD sås som kommer att förgylla många grillmiddagar i sommar. Receptet fick jag av min arbetskamrat Karin när vi satt och åt lunch tillsammans i förra veckan
Det blev godkänt av M&M de åt upp allt, så det passade tydligen herrarna… hihi. De bästa kryddorna som jag vet och ofta använder är… vitlök, dragon och basilika
Jag hade Mix per dolci hemma från Senza Glutine – och då är resultatet enkelt att uppnå. Ta upp degen på lätt mjölat bakbord och arbeta ihop den med ev
Börja med att skala och hacka morötter. Tillsätt salt och peppar och ställ in formen i ugnen. Lägg i en ugnssäker form tillsammans med blomkål och vitlöksklyftor, lämna gärna skalet kvar på vitlöksklyftorna
Dessutom är soppan jättegod, så jag äter den gärna även när jag inte är konvalescent. Både morötter, chili, vitlök, ingefäraochgurkmeja är starkt inflammationsdämpande, och passar därför extra bra när man behöver lite extra näringsmässig ompyssling efter sjukdom eller olika ingrepp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.