Bearbeta degen ordentligt, 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt honung, salt och lite av vattnet och rör om tills jästen har lösts upp
Receptet är hämtat ur "Kräftboken" av Annika Mogensen (Ordalaget Bokförlag). 1. Blanda vatten, salt och dill, eventuellt även socker, öl med mera i en gryta
Receptet är hämtat ur "Kräftboken" av Annika Mogensen (Ordalaget Bokförlag). 1. Blanda vatten, salt och dill, eventuellt även socker, öl med mera i en gryta
PizzadegIngredienser (6 Pizzor)1 pkt jäst10 dl vetemjöl2 msk olivolja1 msk salt 2 msk kruska kli3 1/2 dl iskallt vattenGör så här. Lägg då plastfolie istället för handduk på degenTips 2Frys överbliven pizzadeg. Vi kavlade ut degen till ca 5-10 mm tjocka bottnar som vi sedan styckfryste för att lätt kunna ta fram så många vi behöver nästa gång
Det finns många varianter på cookies och jag tänkte här dela med mig av et grundrecept. du kan också gärna tillsätta någon krydda eller fint malda polkagrisar för att få lite mer ”säsong” på cookien
Blanda ner den till en jämn smet för hand eller med elvisp på lägsta hastighet. Rör därefter ner den vispade grädden i smeten för hand eller med lägsta hastigheten på elvispen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.