Med en betydligt tunnare plånbok än innan för de allra flesta av oss. Stekt sill är för mig en av favoriterna i vårt traditionella kök, som tyvärr inte srveras så ofta idag
Ja, så blev det då ett liv efter jul, för många med en betydligt tunnare plånbok än innan. Först ut kommer ett recept på en gammal svensk husmanskostklassiker, en rätt som jag serverade på restaurang Verkö Slott under mina år som köksmästare
Serveringsförslag - till exempel till frukost med skumpa till. Lägg sedan på en till chokladbotten och gör likadant som på första lagret, förstjordnötssmörsfrostingen och sen sylt
Fördela några av kärnorna i botten på varje glas. Och förhoppningsvis tackar förkylningsbasiluskenför sig så vi kan fira Filip som det är tänkt på lördag
)Visst ska det firas och varför inte med en skönt hemgjord variant av Napolionbakelse. Spröda mördegsplattor, äppelmos och hallonsylt, godaste vaniljkrämen, tjock vispgrädde och söt glasyr
Vi kan ju säga som så att det var väldigt svårt att sluta äta även om vi var mätta - "bara enliten klick mos till med lite sås", "bara en bit ölkorv till", "bara en druva med lite sås"
Recept tårtbotten. En riktig fest tårta fylld med vaniljkräm, hallon och vit chokladmousse. Spacklade gjorde jag med italiensk marängsmörkräm och sedan dekorerade jag med chokladglasyr, Ferrero Rocher, jordgubbar, chokladrån och Dr Oetkers naturliga hallondekoration
Fören extra matig soppa tillsätts kokta bönor eller linser. Mixa soppan slät med en stavmixer. Toppa soppa med riven mjölkfri ost (jag använde Jeezly original)
Jag har inte hunnit blogga i den takt jag önskar och som jag strävar efter. Men eftersom jag lagade till en sådan god maträtt till middag i söndags känns det dumt att undanhålla er detta tips/recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.