Hela förra sommaren körde jag med min grillsås som var creme fraiche-baserad och innehöll fetaost och rödlöksmarmelad, men i år gapar kylen tom på sådan marmelad
1/2 tärning grönsaksbuljong. 1/2 dl gräslök. 1/2 dl persilja. Värm crème fraiche (jag brukar använda den vanliga, men det funkar med alla kokbara) och buljongtärning i en kastrull
I helgen blev det grillspett, gjorda på köttfärs och en god ajvar relishröra. I köttet till grillspetten, använde jag en krydda som är från Iran, som heter Sabzi Ghormeh,
Fler kalla röror / såser hittar du HÄR >>. Jag kallar den grillsås men man kan nog lika gärna säga att det är en röra med soltorkade tomater eftersom den är så krämig
Grillsås med fetaost och ajvar2,5 dl creme fracihe100 g smulad fetaost3 msk ajvar0,5 citron saft och skalsalt och pepparbladpersilja, hackadBlanda allt och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.