Rör ner kesella, vanilj, salt, fett och mjöl blandat med bakpulver. Prova med en sticka. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. 1/2-1 st mandelspån
Det är inte första gången vi kockar tillsammans och garanterat inte heller sista - det brukar bli lyckat och oavsett resultat så vi har alltid lika roligt under tiden
Gårdagskvällen blev en väldigt lyckad grillkväll hemma hos Carina (Ankis syrra) och Affe. Vid 7-tiden körde de sen i till stan för att cruisa runt på gatorna. En underbar syn för de av oss som gillar 50-talsbilar
Vi gned in köttet med en rå vitlöksklyfta som vi bara delade på mitten och gnuggade in på köttet. Vi kryddade med salt och peppar och så grillade vi köttet över öppen eld direkt på vår gårdsgrill
-( Eftersom solen inte vill lysa på oss så får min gula kasslergratäng med mango göra det. Servera tillsammans med valfritt matgryn och en krispig sallad
Tryck ut bröd- och smörblandningen i en form med avtagbar kant (springform). Sommarvärmen är både en boost för D-vitaminet, en uppiggande pigmentförändring och balsam för själen
-) Till soppan åt vi ägghalvor och riskakor men hade varit gott med någon skinka till också. Som alltid efter en resa så fyllde man gårdagen med uppackning och tvätt
Till efterrätt bjöd vi på Nutella semifreddo - förmodligen den efterrätt som jag gjort allra flest gånger och den jag skulle välja om jag var tvungen att välja en absolut favorit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.