Ingredienser Laxbiffar 4 st laxfiléer 1 st Ägg 1 st hackad gul lök 1 st lime - rivet skal och saften 1 st urkärnad röd chilipeppar 1 tsk Salt 1 krm svartpeppar Smör Limeaioli 2 st pressade vitlöksklyftor 1 msk limesaft 1 msk dijonsenap 1 st helt ägg 2 dl neutral rapsolja 1 tsk rivet limeskal salt & peppar Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Grillade två laxsidor på grillen, täckta med en massa dill och chiliflakes. Jag behöll skinnet kvar på laxen, och använde ett löst ugnsgaller som jag lade laxen på, med skinnet nedåt
Servera den varma nygrillade tonfisken med den kalla och fruktiga salsan. Vänd ihop alltsammans och blanda med vit balsamvinäger, olivolja, salt och peppar
Serverade färskpotatis, och en skaldjursröra. Så går bjöd vi till med en laxmiddag, före det lite tilltugg med Parmalindade grissini, bruchetta med gräddädel o melon
Valborgsmiddagen igår blev grillad fläskytterfilé (smakar minst lika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkade tomater
Ursprungsreceptet kommer från Läckberg & Hellbergs bok "Smaker från Fjällbacka", men i mitt sommarhem serverade mormor potatis på samma sätt - fast hon blandade i lite finklippt persilja oxå
Servera medgrillade grönsaker och aioli. Lägg laxbitarna i en plastpåse och häll över marinaden. Dagen efter föreläsningen med Annika la jag om min kost och tog bort det mesta av de kolhydratstinna måltider jag ätit tidigare, bestående av stor mängd pasta och mackor
Varmrökt lax är verkligen gott och passar perfekt med den här potatissalladen av Paolo Roberto. Häll dressingen över salladen och, för att få en välblandad potatissallad med alla ingredienser hela och snygga, skaka skålen försiktigt och häll sedan salladen mellan de två skålarna några gånger
Serverade det hela med en citrondippsås gjord på en del majonäs, en del turkisk yoghurt, en del creme fraiche, rivet citronskal, lite pressad citron, en msk honung, hackad gräslök, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.