Ugnspotatis med "crunchy" salvia. Vildsvinsfilén blev magiskt god. Först la jag filéerna i en marinadsom jag hastade ihop (chilimarinad, soja och en stark sås lämpad för kycklingvingar)
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marineradgrillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagadtomatsås och en fräsch grönsallad medmangold, grön paprika och haricot verts
Grillad några citronklyftor och servera med basilka-aioli och lite ripplad balsamicocremé. Även om det regnar och är mörkt och det inte lockar att gå ut och grilla så kan man alltid ta fram grillpannan på spisen inne
Vi hade räkorna till förrätt och använde resten av dipsåsen som sås till den grillade laxen. En favorit här hemma är thaismaker - lime, fish sauce, ingefära, vitlök, chili
Valborgsmiddagen igår blev grillad fläskytterfilé (smakarminst lika bra som fläskfilé om inte bättre) med en pastasalld och kräm på fetaost och soltorkade tomater
Vi har inte testat fisk på stekhällen än, men idag var det dags. Jag såg nyligen Per Morberg göra en rödbetssås på tv och fick lite inspiration till dagens middag därifrån
Då var det måndag igen. Maken är hemma och ordningen är återställd. Fyra dagar kvar sedan drar vi till London för att fira påsk, men fyra dagar & fyra nya recept
Det är något särskilt med grönsaker marinerade i olivolja och sedan stekta i ugn eller grillade på grillen, det drar en bris av medelhavetgenomrummet när man äter dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.