Nu vänner ska jag berätta för er hur man griljerar en julskinka. Det är många som har frågat oss om tips, och därför kände vi att det var läge för ett inlägg om detta
Årets julskinka griljerades med ett Mannerström-recept. Det smakar jul och Chrisses mormor blev så förtjust i det att hon ville ha receptet med sig hem direkt
Jag börjar faktiskt bli liiite småstolt över mina skills i att laga indiskt. Inte för att jag är någon sorts supervirituous, men de tre rätter jag kan laga börjar bli riktigt smarriga
Innehåller vanligtvis nötfärs men som i denna version ersätts med riven rökt tofu. Bor du i Malmö och gillar tofu så rekommenderar jag Öst Asien Livs på Möllevångstorget som på lördagar säljer en helt fantastisk friterad tofu som är något av det godaste i tofuväg jag ätit i Sverige
Om man griljerar en skinka i oktober så heter det "helgskinka". Men det smakar ändå JUL. ) Jag läste ett tips om att blanda ströbrödet i ägg- och senapsröran, det var himla smidigt och blev bättre fördelat
Tänk på att ju större kålrot desto längre koktid kommer den ha, men desto mer mat blir det också. Koka kålroten i alla kryddor i ca 1-2 h beroende på storlek
Något av det godaste jag ätit i tofuväg är denna hemmagjorda mustiga anrättning. Här får tofun sällskap av en svart bön- och vitlöksås som ger en lätt fermenterad och salt smak, tamarindens sötsyrliga karaktär, hoisinsåsens mustighet och den legendariska srirachachilin sätter pricken över i
Flera av mina vänner som inte äter vegetarisk mat så ofta är nästan alltid nyfikna på tofu. Jag och tofu går inte direkt way back om man säger så för det var först förra året som jag verkligen fattade storheten med denna ljuvliga lilla sak men nu för tiden äter jag det minst en gång i veckan
Tyvärr är tofu inte billigaste vego-maten. Bulgurblandningen blev krämig och jättegod, funkar säkert till kyckling eller annat med, och tofun blev precis lagom kryddig
Idag bjuder jag på julig mat med apelsintema. Honungsglaserade revben är ett måste på vårt julbord och när jag experimenterade härom veckan med en annan glaze på revbenen suckades det tungt här hemma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.