I mellan åt varva med en tomatskiva. Blanda med köttfärsen. Skala auberginerna så att dem blir randiga. Forma små runda, platta biffar med handen och lägg dem på ett fat
Auberginen blir som säkert många av er vet mjuk och söt i smaken när den ugnsbakas och det i kombination med det syrliga, söta och mustiga från smaksättarna gör detta till en riktigt "high-five" måltid
Gröp försiktigt ur tomaternamed en sked och skär inkråmet i småbitar och lägg i en skål. Rör om och krydda med persilja, basilika, svartpeppar och eventuellt mer salt
Bottna en ugnsfast form med soltorkade tomater och olja. När du är nöjd med resultatet lägg på skivor av chevré och brödkuberna (tänk hamburgerprincipen dvs lager på lager) Låt osten smälta
Rätten består av aubergine som fått stekas tillsammans med lök, vitlök, tomat och kryddor. Lägg då upp allt på ett fat, ringla över vitlökssåsen och toppa med hackad persilja & torkad mynta
Gör ett likadant lager medtomatskivorna och avsluta med resten av aubergineskivorna. Täck aubergineskivornamed den hackade löken och strö över hälften av de italiensk örterna och häll över hälften av den resterande olivoljan
En liten buffé blev det med kyckling, lax, ett par foccacior, couscoussallad och så den här rostade auberginenmedtomat och fetaost - ett mycket enkelt tillbehör som smakar utmärkt i solskenet
Hacka auberginen i tärningar och stek i rikligt med olja. Gärna i minst en timme för smakens skull men har du inte tid kan du låta den stå medans du fixar i ordning resten av salladen (se då till att ha skivat löken väldigt tunt samt skaka burken ordentligt)
Den här vegetariska lasagnen är baserad på en härlig tomatsåsmed basilika som är fylld med sparris, aubergine, soltorkade tomater, sockerärtor, färsk spenat, paprika och salladslök
Shakshuka är en frukosträtt som härstammar från mellanöstern och nordafrika typ, rätt lik den mexikanska frukosträtten huevos rancheros, där man helt enkelt pocherar ägg i en tomatbaserad sås och äter med bröd
Bottna den medaubergineröran och lägg på sejen skuren i portionsbitar. Förra vintern köpte jag storpack med ryggfilé av sej, nu fick jag nöja mig med vanliga mindre filéer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.