Röror

Röror

Laxröra på salladsblad

Laxröra på salladsblad

Skär laxen i mindre bitar. Blanda alla ingredienser i en skål och låt vila 15 minuter så smakerna utvecklas
Laxkrustader

Laxkrustader

Hårdkoka äggen. Skala, låt dem svalna och hacka dem. Strimla laxen. Finhacka dillen. Vänd ihop alltsammans och smaka av med salt och peppar
Smakrik romsås

Smakrik romsås

Blanda samman yoghurt, dijonsenap, rödlök, rom och dill. Smaka av med salt och vitpeppar. Ställ kallt i väntan på servering
Romsås

Romsås

Blanda alla ingredienserna. Smaka av med vitpeppar. 2 dl crème fraiche. 50 g röd stenbitsrom. ½. dl hacka färsk dill
Krämig laxröra

Krämig laxröra

Till midsommar startade vi firandet med lite goda röror och tilltugg. Här kommer recepten att komma på löpande band, men först ut är denna goda laxröra på varmrökt lax
Susannes laxröra

Susannes laxröra

rökt eller gravad lax (strimlad). 1crème fraiche. 1naturell färskost. 1gräslök (hackad). 1salt. 1vitpeppar. 1röd lök (hackad)
Susannes tonfiskröra

Susannes tonfiskröra

tonfisk. 1majs. 1crème fraiche. 1majonnäs. 1purjolök (strimlad). 1salt. 1svartpepparHäll av vätskan från tonfisk och majs
Picklesdipp

Picklesdipp

1. Blanda pickles och majönnäs, smaka av med salt och peppar. 2. Om du gillar kapris, dill och ansjovis kan du hacka i det också
Tacotillbehör

Tacotillbehör

Ungefär varannan vecka träffas jag och mina gamla handbollsvänner och har ”tacomöte”. Idag var det min tur att stå för tacosen och här kommer recepten på mina tacotillbehör för dagen
Laxbakelse

Laxbakelse

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 10 minuter. Ta ut små rundlar av pumpernickelbröd, c. a 4 cm i diameter
Endiveblad med tonfiskröra

Endiveblad med tonfiskröra

Låt tonfisken rinna av i en sil. Blanda tonfisk, crème fraiche, lök och kapris. Smaka av med salt och peppar
Endiveblad med romröra

Endiveblad med romröra

Blanda gräslök, löjrom, majonnäs och kesella. Ställ kallt till servering. Fördela på endiveblad och lägg upp på fat precis innan serveringen
Internationella Salladen

Internationella Salladen

Internationella Salladen. 14 maj 2017 @ 18. 07. Idag blev det en lightvariant av en slags majonässallad som mina föräldrar brukar göra varje jul, påsk och nyår till buffébordet
Kall gubbröra

Kall gubbröra

Blanda alla ingredienser i en bunke. Smaka av med ansjovisspad och svartpeppar. Servera på en skiva kavring, knäckebröd eller i tunnbröd